Reception
Reception

press to zoom
Reception
Reception

press to zoom
Breakout
Breakout

press to zoom
Reception
Reception

press to zoom
1/20

Al Fakher HQ

VS design studio donned the responsibility of a design and build scope of work in partnership with a reliable contracting company. The design concept for Al Fakher office HQ is an artistic interpretation from formations of smoke. The free flowing, organic shapes create artistic layers of shades & tones and inspire custom designed furniture, floor patterns, colour schemes and an overall spatial experience.

Textures and materials follow a simple, ingenuous, unpretentious and organic direction similar to the tobacco molasses and the act of smoking the shisha itself. Reflecting their people and community and allowing their employees to be their real self, called for the use of materials in their real form leading to the concept of a raw industrial office space. Use of materials and textures of semi-plastered brick walls, real concrete columns inherited from the building structure, exposed ceiling soffits, concrete textured floors & walls, imperfections inherited by raw wood and industrial metal cladding are seen through the design language. There are spaces that are warm and welcoming while there are spaces that lend an edge through material contrasts.

PLAY VIDEO

CLIENT

Al Fakher

LOCATION

Dubai, UAE

STATUS

Built

COMPLETION DATE

2020

SIZE

22,000 sq ft

AWARDS

Commercial project of the year | DESIGN MIDDLE EAST AWARDS,2020 - Shortlisted